Tuhansia leijoja, hitaita aamuja ja lämpöaalto



Intiaanikesä tuli kuin tilauksesta, sillä viime viikot ovat olleet ainakin täällä Turussa kylmiä ja todella syksyisiä. Taaperokin on vihdoin selättänyt koko viikon jyllänneen kuumeen ja loppuviikosta tulleen korvatulehduksen. Huomenna hän pääsee päiväkotiin ja jännityksellä odotamme, miten hän sinne viikon tauon jälkeen jää. Ruoka ei vielä oikein maistu, mutta pikkuhiljaa sekin alkaa varmasti maittamaan. Vaimoni lähti perjantai-iltana kavereidensa kanssa syömään, joten me vietimme poikien iltaa leppoisasti Tepsin peliä katsellen ja samalla taaperon perässä juoksennellen. Pääasia, että saatiin olla vaan kotona ja yrittää makoilla sohvalla näin raskaan viikon jälkeen. 



Olemme hitaiden aamujen ystäviä ja lauantai-aamu oli juuri sellainen. Pojat katselivat piirrettyjä ja vaimon nukkuessa vähän pidempään, kokkailin itse aamiaista. Lähdimme ennen puoltapäivää ulkoilemaan ja koululainen paineli kavereidensa kanssa omille teilleen. Päiväunet painoi jo taaperon silmiä, mutta sinnikkäästi yritimme pitää häntä hereillä koko ulkoilun ajan. Toisin kuitenkin kävi ja hän nukahti pystyyn, jolloin suuntasimme lähellä sijaitsevaan leipomo Taikinajuureen. Kävikin tuuri, sillä Taikinajuuri vietti 3v synttäreitä ja tarjolla oli kahvia ja mega-macaronsseja. Kotiin tultuamme F jatkoi parvekkeella vielä päiväunia ja me saimme rauhassa kokkailla lihapullia ja muusia. Taaperolle ei niinkään maistunut ruoka ja muusia oli enemmän verhoissa ja lattialla kuin suussa. Lähdimme vielä illalla koululaisen kanssa maaseudulle katsomaan 3-divarin lätkämatsia, jonka Hirvilauma niukasti hävisi. 



Tänään minä sain vuorostani nukkua hieman pidempään ja aamurutiinien jälkeen siirryimme ulos aurinkoon kuluttamaan poikien energiaa. Pitkien päiväunien jälkeen suuntasimme Wäinö Aaltosen museoon katsomaan viimeistä päivää esillä ollutta Jacob Hashimoton Giants And Uncertain Atmospheres -näyttelyä, joka koostuu tuhansista leijoista. Olemme siirtäneet ja siirtäneet museossa käyntiä, ja nyt oli se viimeinen hetki käydä kurkkaamassa hehkutettu näyttely. Osasin odottaa, että näyttely on huikea, mutta se ylitti silti odotukset. Kokonaisuus oli ällistyttävän upea ja innostava. Osa teoksista oli todella isoja ja valoisassa WAMissa leijamaiset paperista ja bambusta tehdyt teokset pääsivät oikeuksiinsa. Onneksi kävimme!



Kommentit