Isoveljen päivä

Päätimme vaimoni kanssa pitää eskarilaiselle hemmottelupäivän ennen vuodenvaihdetta. Hankimme joululahjaksi liput Åbo Svenska Teaterin Peter Pan näytelmään, ja hän kun rakastaa sushia, niin ohjelmaan kuului myös illallinen  Japanilaisessa Karu Izakaya ravintolassa. 

Åbo Svenska Teater oli minulle aivan uusi tuttavuus johtuen pitkälti ruotsinkielen heikosta osaamisesta. Suomen vanhin teatteri oli kyllä upea paikka kultaisine yksityiskohtineen. Teatterisali parvineen toi mieleen ne Lontoon teatterit, joissa olen käynyt. Näytelmä oli erinomaisesti toteutettu ja esityksessä hyödynnettiin tyylikkäästi varjoja, videotekniikkaa ja elementtejä sirkuksesta. Bonuksena esityksessä nähtiin oikea koira ja lapset pääsivät osallistumaan tarinan kulkuun. Kokonaisuudessaan esitys oli visuaalinen ja mielenkiintoinen, eikä kielimuuri ollut lainkaan esteenä.

 


Teatterin jälkeen eskarilainen oli luonnollisesti väsynyt ja nälkäinen eli kaikki katastrofin aineet oli kasassa. Karussa jouduimme jonkin aikaa narikassa odottamaan pöytäämme ja tarjoilija tulikin hienoeleisesti kysymään, että saisiko pojalle olla jotain juotavaa. Omenamehu ja vessasta löytynyt hiuslakka saikin sitten hymyn huulille. Pöytä saatiin ja aloimme tutkimaan ruokalistaa, joka muuten oli mahdottoman pitkä. Eskarilaisella oli edelleen muurahaisia housuissa, eikä hän meinannut millään pysyä aloillaan. Ruokien tilaamisen jälkeen kului ehkä kaksi minuuttia, kun hän jo reippaalla äänellä kysyi "joko se mun sushi on valmis". Onneksi nähdystä teatteriesityksestä ja Japanilaisesta kulttuurista riitti juttua ja ilta sujui lopulta kivasti. Suuri pettymys muuten oli, ettei ravintolassa ollut puhuvaa vessaa. Eskarilainen joutui siis tyytymään Japanin matkasta haaveiluun. 

Tilasimme eskarilaiselle sushilajitelman, jossa makit sisälsivät mm. lentokalan mätiä. Ravintolan annokset on suunniteltu jaettavaksi, joten vaimon kanssa tilasimme yhdessä tiikeriravunpyrstöjä ja chilimajoneesia, teryaki ribsejä, Japanilaisittain friteerattua ja korealaisittain maustettua kanaa sekä riisiä. Japanilainen ruoka tuo usein mieleen sushin, mutta ilta osoitti, että se on myös kaikkea muuta herkullista. Annoksissa oli ihanasti makua ja tulisuutta. Vaimo ja eskarilainen tilasivat vielä jälkiruokalajitelman, joka sisälsi lakritsilla maustettua omenastruudelia ja rooibos-valkosuklaamoussea. 



Vauveli oli illan kotona siskoni hellässä hoidossa ja ilta oli myös kotona onneksi onnistunut. Yöllä huomasin, että vaippa oli onnistuttu pukemaan väärinpäin ja tuli sekin todettua, että ei toimi. 

Kommentit