Vuoden parhaat 2016

Vuosi 2016 oli täysi kymppi. Tässä parhaita muistoja kuluneelta vuodelta ja näiden myötä tervetuloa 2017!


1. Toisen pojan syntymä 
  
Viime vuoden syyskuussa saatiin ilouutinen, että meille tulee poikavauva. Odotimme kovasti pienen uuden tulokkaan tuoksua, pienenpieniä varpaita ja vauvan tuhinaa. Kuluvan vuoden kesäkuussa odotus palkittiin. Viimeiset kaksi viikkoa oli älyttömän pitkää odotusta, sillä hän ei suostunut syntymään tähän maailmaan laskettuna aikana, vaan kaksi viikkoa myöhässä. Lopulta syntymäpäiväksi osui 16.6.16, joka ei ole vain hienon näköinen lukuna, vaan myös päivä jolloin aloimme vaimoni kanssa "seukkaa vakkarii", kihlajaispäivämme ja vauvan mummun nimipäivä.  

Eskarilainen odotti yhtä innokkaana kuin mekin ja hän otti upeasti ja rakastavasti pikkuveljensä vastaan. Kun kerroimme hänelle, että hänestä tulee isoveli, oli hänen nimipäivänsä. Hän tänäpäivänäkin muistelee rakkaudella, kuinka hän on saanut maailman parhaan nimipäivälahjan. Isoveli on paras isoveli. Hän rakastaa pikkuveljeänsä sydämensä kyllyydestä. Hän pusuttelee, leikkii, naurattaa ja halii pikkuveljeään. Myös uusi piirre hänestä on löytynyt isoveljeksi tulon jälkeen, sillä hän auttaa jokaisessa asiassa, mitä häneltä pyytää, jos asia koskee jollakin tavalla pikkuveljeä. 

HannaSNy photography

veljekset
2. Isyysvapaa  

Minulla alkoi syyskuun alussa uusi arki. Jäin siis kotiin vauvan kanssa ja vaimo marssi takaisin töihin. Meillä oli myös mahtava kesä, kun saimme olla käytännössä koko kesän koko perhe koossa ja ihmetellä uuden tulokkaan alkutaivalta. Olen saanut aivan uutta näkemystä vanhempi - lapsi suhteeseen, joka on liittoutunut hyvin tiukaksi.  Olen saanut ja ottanut paljon enemmän vastuuta, mitä esikoisen kanssa. Usein äiti on se, joka tietää miten vauva kannattaa pukea sään mukaan, milloin on päiväuniaika tai koska ja mitä vauva syö. Tällä kertaa vastuullinen olenkin minä, mikä tuntuu hienolta.


Mitä kodinhoitoon tulee, niin onneksi pidän siisteydestä ja minulla pysyy pölyrätti ja imuri käsissä erinomaisesti. Nautin suunnattomasti ruoanlaitosta, uusien juttujen kokeiluista ja ylipäätänsä keittiö on minun valtakuntani. Ruoanlaittoon olen isyysvapaallani hurahtanut entistä enemmän. Olen maaseudulla töissä, joten suurena ilonaiheena tämä isyysvapaa on tuonut lounaskäynnit kaupungilla, niin nättiä. En ole ikinä aiemmin käynyt lounaalla, kun ei ole ollut mahdollisuutta, joten nyt otan kaiken ilon irti tästä. Pääsin myös aloittamaan iltalukion näin kevyesti, kun päivät olen kotona ja muutama ilta viikossa koululla. Katsotaan sitten, kun palaan töihin, että kuinka raskasta on tykittää koulu vielä työpäivän päälle.

intohimoni

3. Kreikka

Ensimmäinen matkani Kreikkaan sekä pienokaisen ensimmäinen matka ikinä milloinkaan. Varatessamme naapureiden kanssa tätä reissua minulla oli järkyttävät ennakkoluulot Rhodosta kohtaan. He olivat olleet aiemmin siellä ja kehuivat todella paljon. Alakerran naapureista on muodostunut hyviä ystäviämme, joten päätimme lähteä heidän kanssaan matkalle ja upeastihan se meni, he ovat parhaita. Olin lentokoneen laskeutumiseen asti vielä sitä mieltä, että paikka on järkyttävä basaarihelvetti, kuin kanariansaaret pahimmillaan (vaikka en ole sielläkään käynyt). Kaupunki oli kuitenkin upea ja mielikuvat murenivat nopeasti. Hotellimme oli vanhankaupungin eteläisimmässä päässä ja se oli kaunis paikka. Ihastuin täysin kreikkalaiseen ruokaan, miten se voikin olla niin ihanaaMatkalla oli myös epäonnea, kun sairastuimme koko perhe saarella jyllänneeseen vatsatautiin, mutta siitä huolimatta matka oli antoisa ja Kreikkaan on päästävä uudestaan.




4. Ruka

En ollut ikinä ennen käynyt talviaikaan Lapissa (etelänasukille myös Ruka on Lappia, vaikka virallisesti näin ei kuulemma olekaan). Pääsiäisenä varasimme vähän ex tempore matkan Rukalle samaisten naapureiden kanssa. Olen aina tykännyt laskea, mutta silti valehtelematta ennen viime talvea taukoa kertyi ainakin kymmenen vuotta. Laskettelusta tulikin viime talvena meidän perheen uusi harrastus, kun veimme ensimmäistä kertaa myös eskarilaisen  Hirvensalon Alpeille laskemaan. Vaimo ei valitettavasti raskauden takia voinut laskea, mutta hän oli mahtava lastenvahti Rukakeskuksessa aina, kun joku lapsista hyytyi. Kuukausi sitten varasimme mökin Leviltä viikoksi samalla porukalla. Niin siistiä päästä laskemaan kokonainen viikko ja päästä vielä syvemmälle Lappiin katsomaan upeaa luontoa.


5. Blogi 

Blogin aloittaminen muhi mielessäni jo pitkään, kun minulla oli paljon asioita, mistä olisin halunnut jonnekin kirjoittaa ja jakaa reseptejä yms. Myöskin siksi lähdin tähän mielenkiintoiseen projektiin, että halu oppia kirjoittaamaan oikein oli niin suuri. Koulut ei nuorempana niinkään napannut, niin miksi ei näin vanhempana voisi oppia jotain uutta. Vieläkin ajatuskatkoja, lauserakenneongelmia ja pilkkuvirheitä tulee, mutta onneksi on upea vaimo rinnalla, joka auttaa näissä asioissa, että mietis tuo lause esimerkiksi uudelleen. Kohta kaksi kuukautta blogin kirjoittamista takana ja jotain olen jo oppinutkin, eivätkä lukijat ole hävinneet, joten täyttä häkää vuoteen 2017! 
On muuten 15.000 katselijaa täynnä, joten ihan jokaista klikkausta minä itse en ole tehnyt, tack! 
   
6. Kummilapsi
 
Lapsuuden ystäväni sai vaimonsa kanssa tyttövauvan hieman meidän pojan syntymän jälkeen. Oli ilo ja kunnia saada  vaimoni kanssa ensimmäinen kummilapsi. Pyrimme näkemään häntä säännöllisesti, mikä valitettavasti on välillä liiankin haastavaa, kun meillä on julmetun paljon menoja joka viikko. Mutta silti hän on rakas kummilapsemme ja F:n tuleva leikkikaveri.

7. Crossfit

Ei lisättävää!

Kommentit