Maailman paras porkkanakakku








Vietimme viime viikolla lähisuvun kesken nimipäiviä ja synttäreitä. Päätin leipoa porkkanakakun, sillä sitä en ole tehnyt pitkiin aikoihin. Tyyliini ei sovi perinteinen peltikakkumalli, vaan halusin tehdä mahdollisimman korkean ja maistuvan kakun. Tämä ohje on mielestäni sekä täydellisen herkullinen, että helppo. Porkkanakakun pitää olla kostea ja siinä täytyy olla paljon kuorrutetta.  Tämä on leivontaa parhaimmillaan




Porkkanakakku 
24cm irtopohjavuoka

3kpl munia
370g porkkanaraastetta
4,5dl jauhoja
3dl ruokosokeria
3dl aurinkokukkaöljyä
1tl ruokasooda
1tl leivinjauhoa
3tl kanelia
0,5tl suolaa
1tl vaniljakreemijauhe
60g mantelirouhetta
mantelirouhetta koristeluun

kuorrute
500g tuorejuustoa
6dl tomusokeria
150g voita
2tl vaniljacreme

Taikina
Vaahdota kevyesti sokerit, munat sekä auringonkukkaöljy.
Mittaa kuivat aineet siivilän lävitse toiseen kulhoon, sekoita. 
Lisää kuivat aineet vaahtoon desi kerrallaan, samalla kevyesti vaahtoa nostellen, älä vatkaa. Tein tämänkin siivilän lävitse. Lisää hienoksi raastettu porkkanaraaste sekä mantelirouheet joukkoon, sekoita tasaiseksi. Leikkaa oikean kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle, voitele reunoja myöden rasvalla sekä levitä kauttaaltaan pieni määrä jauhoja. Näin sinulla on triplavarmistus, ettei kakku jää vuokaan kiinni. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja laita vuoka keskitasolle n. 43-45 min, kunnes taikina on kypsä. Kokeile työntämällä hammastikku taikinan keskelle ja jollei taikinaa jää tikkuun yhtään, se on valmis. Anna jäähtyä ritilän päällä. Tässä vaiheessa saat itse päättää teetkö kaksi vai kolme kerroksisen kakun, itse jaoin kolmeen osaan.

Kuorrute
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokerit tasaiseksi, lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute on tasaista. Levitä kuorrute haluamallasi tavalla kakun kerrosten väliin ja päälle.Koristele halutessasi esimerkiksi mantelirouheella.




porkkanakakku kerroskakku kakku resepti


Kommentit

  1. No jopas jotakin. Mulla on myös maailman paras porkkanakakkuohje, mutta pitääpä testata, tulisiko tästä uusi suosikki. Kerrotko vielä, mitä vaniljacreme on. Toivottavasti ei mitään suuria ennakkovalmisteluja vaativaa. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko näin, sittehän niitä on kaksi. Minulla on näköjään tullut ajatuskatkos tota kirjoittaessa, se on oikeasti vaniljakreemijauhe, eikä vaadi minkäänlaista valmisteluja. Pitänee korjata se reseptiin pikimmiten. Kiitos kysymyksestä. Ja tietysti kuulisin mielipiteesi kumpi on parempi.

      Poista

Lähetä kommentti