Kaloja näkyvissä?


Sunnuntaina oli kesäinen sää ja ajelimme mielenkiinnosta kuuluisalle Littoistenjärvelle katsomaan näkyykö niitä kaloja oikeasti, kuten lehdissä kirjoiteltiin. Järvihän nousi otsikoihin, kun se puhdistettiin kemiallisesti ja vedestä tuli ainakin vähäksi aikaa todella kirkasta. En muista käyneeni siellä uimassa koskaan aiemmin ja monta vuotta se on ollutkin niin huonossa kunnossa, että ei ole tarvinnut edes harkita asiaa. Nyt kun eskarilaisella alkaa kesäloma niin voimmekin ajella järvenrannalle vaikka päivittäin, jos säät vaan sallivat.

 


Ilma tosiaan helli ja järven hiekkaranta oli tupaten täynnä lapsiperheitä. Olin siinä uskossa, että meistä ei kukaan uskaltaudu kastautumaan, mutta väärässä olin ja eskarilainen kävi pulikoimassa ja viihtyikin vedessä pitkään. Vesi oli yllättävän lämmintä näin toukokuuksi ja  itsekin heittäydyin uittamaan varpaitani. Pienempi söpöläinen viihtyi vaunuissa aurinkovarjon alla ja jakeli koko ajan ohjeita, miten heitellään palloa oikein. Tai niin ainakin kuvittelin. 



Pitkien pallotteluiden ja pulikoinnin jälkeen keräsimme kimpsut ja kampsut kassiin, ja suuntasimme kodin kautta maaseudulle treenaamaan ja syömään maailman toiseksi parhaimpia mokkapaloja, sillä omani ovat niitä ykkösiä. Eskarilainen haaveilee mokkapalamestaruuskisoista minun ja äitini kesken, jolloin hän saisi toimia tuomarina ja maistajana. Täytyy ehkä kesän aikana toteuttaa kisat ja jakaa reseptini myös täällä blogissa.

Kommentit