20.2.2017

Syntinen suklaa-kinuskibrookie



Kuten eilen jo facebookissa (Urbaani Isä) ja instagramissa (urbaani.isa) vihjailin, luvassa on syntisen herkullinen resepti. On varmaan tullut jo selväksi, että olen todellinen herkuttelija ja rakastan kaikkea makeaa. Tässä ohjeessa yhdistyy makean suklainen brownie ja kinuskinen cookie. Lupaan, että tällä talttuu sekä oma että ystävien makeanhimon hetkessä. Kokemuksesta voin sanoa, että nämä loppuvat kahvipöydästä ensimmäisenä.


Dumle Brookie


 Brownie-taikina

100 g voita
150 g tummaa suklaata (74%)
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl organic cacao jauhoa
ripaus suolaa


Valmista ensin brownie-taikina. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Lisää sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää munat samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja tasoita tasaiseksi. Itse käytiin uunikokkivuokaa. Laita brownie-taikina jääkaappiin n. tunniksi, jolloin taikina jähmettyy.


Cookie-taikina

100 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g dumle-makeisia


Tee Cookie-taikina seuraavasti. Vaahdota huoneenlämpöinen voi sekä sokerit. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Paloittele  Dumlet ronskeiksi paloiksi ja lisää taikinaan. Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownie-taikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 30-35 minuuttia. Anna brookien jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Leikkaa isommiksi paloiksi tai sitten tällaisiksi suupaloiksi. Herkuttele.


Mielestäni maku on parhaimmillaan juuri jääkaappi kylmänä. Jos jostain syystä herkkuja jää syömättä, niin voit laittaa loput palat pakkaseen ja tarjoilla niitä seuraavalla kerralla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti