Vauvaperheen ajanhallintaa

Yksi sana: ruuhkavuodet! Kiirettä riittää ja arki on hektistä, kun pitää yhdistää vaimon työt, eskarilaisen harrastukset, omat ja vaimon harrastukset sekä normaalit arkiaskareet. Ja välillä on kiva ehtiä tavata kavereita ja sukulaisiakin.

Välillä kiire ahdistaa, mutta pääosin arkemme on hallittua kaaosta, josta voisin jakaa pari vinkkiä muillekin kiireisille:


1. Kuka enää käy ruokakaupassa..!?

Kuinka moni erityisesti lapsiperhe on kokeillut kauppakassipalvelua?

Aina tuoreet tuotteet valmiiksi kerättynä ja pakattuna, eikä tarvitse kuin ajaa paikalle ja avata takaluukku. Meidän arjen pelastus!!

Palvelumaksukin on  vain 4,9 - 6,9 euroa eli ei juuri mitään, kun heräteostoksia jokainen tekee vähintään tuon verran kun käy kaupassa fyysisesti. Miinuksena en itse löydä muuta, kuin että et voi ostaa päiväyksen perusteella alennettuja tuotteita.

Me ollaan rakastuttu tähän. Lyhyesti homma menee näin:
  1. Menet nettisivulle tai lataat Foodie applikaation.
  2. Kirjaudut sisään ja valitset ostokset. Ensimmäisessä ostokerrassa menee kauan, kun pitää kaikki tuotteet etsiä alusta asti. Jatkossa edellinen kauppalista jää muistiin, joten sitä pystyy helposti käyttämään hyvänä pohjana seuraavilla ostoskerroilla vakiotuotteiden osalta (maidot, leivät jne). Nykyään kauppalistan tekoon menee about vartti.
  3. Valitset noutopaikan (Prisma), noutoajan (parin tunnin haarukka eli ihan tarkkaan ei onneksi tarvitse tilatessa aikatauluaan tietää) ja maksutavan ja tilaat tuotteet.
  4. Ajat paikalle valitsemanasi ajankohtana ja avaat takaluukun.
  5. Nautit säästetystä ajasta ja vaivasta!

2. Hyötyliikunta

Vaunulenkit, porrasjuoksu, koiran ulkoilutus jne. ovat tuttua puuhaa. Ajan säästämiseksi näihin voi yhdistää tehokkaammankin treenin, jotta ei tarvitse lähteä erikseen salille. Asumme urheilupuiston vieressä ja minulla onkin tapana hyödyntää puistossa olevia laitteita ja leuanvetotankoja vaunulenkkien ja koiran ulkoiluttamisen yhteydessä.

Treenata voi myös lapsen harrastuksissa. Burpeet, boxihypyt, punnerrukset, linkkarit ja Bulgarialaiset askelkyykyt onnistuu hyvin futishallillakin, joten kaikki aika hyötykäyttöön!


vaunutreeni koti-isä hoitovapaalla isä treeni


3. Lapsi mukaan salille

Jatketaan urheiluteemalla.. Harrastamme vaimon kanssa Crossfittiä ja sali jossa käymme on lapsiystävällinen. Eskarilainen on tuttu näky treeneissä. Välillä tunti kuluu iPadia tuijotellen ja toisinaan hän huvittaa itseään treenaamalla esimerkiksi pienen kahvakuulan tai voimistelurenkaiden avulla. Tämän ikäisen lapsen kanssa ei enää valvottua lapsiparkkia tarvita, mikä on suuri helpotus. Vauvaa ei vielä ole salille raahattu, vaan hän on nauttinut isovanhempien seurasta.


4. Menojen keskittäminen

Meidän arki on viime aikoina noudattanut pitkälti samaa kaavaa ja rytmitetty siten, että tietyt päivät on täynnä ohjelmaa, jolloin perhe hajaantuu harrastuksiin ja muihin menoihin. Sitten taas vastaavasti toiset päivät on pyhitetty yhteiselle ajalle kotona. Kiireiset päivät eivät ala ahdistaa, kun välissä on myös rauhallisempia iltoja, jolloin koko perhe on koossa. Olemme tietoisesti valinneet esimerkiksi omat lukiokurssini samoille illoille eskarilaisen pujottelukoulun kanssa, sillä niinä iltoina emme kuitenkaan olisi rauhassa kotona. 


5. Yöt käyttöön

Olen tottunut lyhyisiin yöuniin, ja koska vauva nukkuu hyvin uskaltaa sitä itse valvoa ja puuhastella yömyöhään. Minulle on tullut rutiiniksi koulutehtävien teko sekä blogin kirjoitus ilta/yöaikaan. Aluksi kuvittelin, että päivisin olisi ruhtinaallisesti luppoaikaa kun Fefe nukkuu, mutta silloinhan tehdään kaikkia kotiaskareita, kuten pestään pyykkiä ja valmistellaan ruoanlaittoa. 


6. Pakastin

Pakastin oli meille vuosia olemassa vain jäitä ja jätskiä varten. Lasten myötä oilemme kuitenkin oppineet hyödyntämään sitä. Äitini on superpakastaja ja häneltä olemme ottaneet mallia esimerkiksi leipien osalta ja pakastimessa onkin aina useampi leipä valmiina. Ihan turhaa joka kerta ostaa yhtä pussia leipää ja seuraavana päivänä mennä kauppaan uudestaan yhden leivän takia. Välillä (liian harvoin) tulee myös leivottua pullaa tai sämpylöitä isompi satsi, jolloin on kätevää pakastaa niitä sopivissa erissä "vierasvaraksi".

Aloimme tekemään vauvalle omia soseruokia heti, kun hän niitä sai alkaa maistelemaan. Niiden pakastaminen jääpalamuoteissa on erittäin kätevää, jotta ei tarvitse heittää ruokaa pois kun se on vanhentunut jääkaapissa tai jos pakastaa isona könttinä niin on mahdotonta sulattaa ruokaa osissa ja taas menee ylimääräinen ruoka hukkaan. Nyt pakastimessa on vauvalle myös erilaisia pihvejä ja pötköjä, kun ollaan siirrytty sormiruokailuun.


Kommentit