Joulumarkkinoilla

Viime viikonloppu oli varsinainen markkinaviikonloppu. Kävimme designmyyjäisten yhteydessä Vanhan Suurtorin Joulumarkkinoilla, jotka ovat perinteikkäät markkinat täynnä eri käsityöläisten taidonnäytteitä. 



Joulumarkkinat hehkuu jouluntunnelmaa, ainakin silloin jos on pakkasta ilmassa ja lunta maassa. Viime viikonloppuna pakkanen paukkui, mutta lunta ei maassa ollut. Pääasia lapsille markkinoille mentäessä oli, että näkisivät joulupukin. Harmiksemme joulupukki oli kuitenkin juuri tauolla, eikä sitä tällä kertaa nähty.  Sen sijaan näimme upean tuliakrobatia esityksen, mikä korvasi joulupukin poissaolon.




Eskarilaisen huippuhetki oli, kun hän näki kymmenittäin hunajapurkkeja, joita sai vielä maistella. Itse kiersin vielä yksikseni kaikki pienemmät putiikit, jotka sijaitsevat Vanhan Suurtorin porttikongissa.



Lähtöä tehdessä nuoremman poikamme näläntunne yllätti ja pysähdyimme jokirannassa olevaan Aboa Vetuksen kahvilaan. Nautimme lämmittävät kaakaot ja pullomaidon, sekä kävimme tutkimassa museokaupan valikoimaa. Museokaupassa on muuten paljon hauskoja lahjatavaroita, kirjoja, julisteita yms., joten kannattaa poiketa jos liikkuu jokirannassa. 


Onnea minulle. Tänään vietän 31v. synttäreitäni!

Kommentit