Joululahjat suomalaista designia

Jouluun on enää alle kuukausi ja pitäisi alkaa hankkimaan joululahjoja. Tässä yksi hyvä vinkki teille kaikille.  Facebookissa on muutaman viikon pyörinyt viesti, jossa kannustetaan ostamaan joululahjat suomalaisyrityksiltä. Ajattelin osallistua kampanjaan jakamalla viestin täällä blogissani facebookin sijaan.

Tässä ajatus jaettavaksi: Ostetaan joululahjat pieniltä suomalaisyrityksiltä ja itse itsensä työllistäneiltä ihmisiltä. Esimerkiksi naapurilta joka myy tuotteita netissä, paikalliselta käsityöläiseltä joka tekee koruja, paikallisesta leipomosta käsintehtyjä leivonnaisia tai kaverilta jolla on pieni myyntikoju torilla. Lahjakortti hierojalle, kampaajalle, jalkahoitoon, valokuvaajalle, siivoojalle, Kansallisteatteriin... Varmistetaan että raha menee Suomeen ja yksityisille henkilöille eikä monikansallisille yhtiöille. Näin monille ihmisille tulee parempi joulu. 

Turussa on monipuoliset mahdollisuudet ostaa paikallista ja suomalaista designia. Hyvä esimerkki on  Forum Kortteli, mistä löytyy puoli tusinaa suomalaisten pienyrittäjien tuotteita myyviä liikkeitä. Näin joulun alla kannattaa myös käydä Pop Å kaupassa sekä Turku Design Now! myyjäisissä.


Turun Forum Kortteli sijaitsee kauppatorin laidalla. Viime aikoina Forumiin on saatu uutta eloa, kun sinne on syntynyt varsinainen paikallisen designin keskittymä.





PUF Design Market on tästä hyvä esimerkki. Sieltä löytyy kattava valikoima mielenkiintoisten suomalaisten designerien tuotteita, kuten BilleBeino, Costo, Saana ja Olli, RCM sekä Myssyfarmi Riihikoskelta.



Woobs & Fellows on paikallinen yritys, jonka omia tuotteita ovat mm. puiset aurinko- ja silmälasikehykset sekä rusetit. Lisäksi liikkeessä myydään muitakin kotimaisten brändien tuotteita, kuten R/H Studio. 


Forumista löytyy lisäksi Punainen Norsu, joka on ekologinen ja kotimainen lastenvaatemerkki, jonka tuotteet valmistetaan pääasiassa kierrätysmateriaaleista. Meidän eskarilainen oli pari kesää kovasti kiintynyt omaan Punaisen Norsun lätsäänsä ja nyt se on jemmassa pikkuveljeä varten. 

Turku Design Now! joulumyyjäiset järjestetään jo yhdeksättä kertaa Tonfisk Designin tiloissa Ketarantiellä. Myyjäiset järjestetään kahtena viikonloppuna 9.-11.12 ja 17.-18.12 ja mukana on kymmeniä paikallisia ja suomalaisia brändejä, kuten Klo design, KUI design, Punainen Norsu, Kotona design sekä Tonfisk design. Tänä vuonna uusina yrityksinä myyjäisissä ovat Himmee, Maija Fredrika, VIN.N Studio, Tillapallo, Hookoohoo ja Bold Tuesday. Hyvä lahjaidea on esimerkiksi meidänkin eteistä löytyvä Kotona designin herkullisen värinen ilmoitustaulu, mitä saa useissa eri väreissä, malleissa ja koossa.

Myös oma suosikkini POP Å avaa ovensa juuri valmistuneeseen vanhaan Wärtsilän tehtaaseen, joka muutettiin LOFT-asunnoiksi. Kodin ja kaupan yhdistävä konsepti sisältää erilaisia kodin pientuotteita, huonekaluja sekä ruokatuotteita, joita voi ostaa omaan kotiin. Ainakin aiempina vuosina myynnissä on ollut huonekalujen lisäksi esimerkiksi kivoja sisustusjulisteita ja muuta pientavaraa. Ilmeisesti kävijöillä on myös mahdollisuus päästä tutustumaan 1934 rakennettuun L-tehtaaseen valmistuviin asuntoihin. Me ainakin menemme innolla katsomaan. POP Å on auki 3.-4.12 ja 9.-23.12 joka päivä.

Pop Å:ssa on ainakin aiempina vuosina ollut joulutunnelmaa ja glögitarjoilu. Tässä kuva viime vuodelta, kun kävimme ihastelemassa asuntoon tehtyä myymälää ja poikamme otti rennosti.
 


Kommentit