Meksikolainen Enchilada, Guacamole & Salsa

Tämä helppo, nopea ja maistuva meksikolainen ruokalaji on vakiinnuttanut paikkansa meidän arkiruokana. Enchiladaa teet vaivattomasti suuremmankin määrän, joten se sopii hyvin myös illanvietoissa hyvän viinin kaverina tarjottavaksi. Voit varsinkin arkena oikaista jättämällä guacamolen ja salsan tekemättä. Enchiladan lisukkeeksi sopii hyvin myös vaikkapa yksinkertainen salaatti ja lisää makua saa helposti esimerkiksi Sriracha-kastikkeesta.

 

Enchilada

10 tortillalevyä
800g naudan jauhelihaa
2prk Mutti tomaattimurskaa
2 sipulia
3 valk. sipulikynttä
2,5dl kolmen juuston kermaa (valio)
150g mozzarellaraastetta
50g parmesaania
suolaa
pippuria
(tuore chili)


Lorauta oliiviöljyä pannulle, ruskista jauhelihat kahdessa osassa ja mausta suolalla ja pippurilla Lisää pilkotut sipulit. Voit halutessasi lisätä myös chiliä, varsinkin jos syöjinä on pelkkiä aikuisia. Kaada tomaattimurskat joukkoon ja anna hautua 5-10 min. Kokoa enchilada suureen vuokaan täyttämällä tortillalevyt kastikkeella ja asettelemalla valmiit rullat vierekkäin vuokaan.
Kaada tortillarullien päälle kerma ja lisää juustoraasteet. Kypsennä uunissa 200 asteessa n.20 min, kunnes juusto on kullanruskeaa. 





 

Salsa

1/4 tuore habanero (9.5)
250g kirsikkatomaattia
1 nippu korianteria
1 lime
neitsytoliiviöljyä

Pilko habanero erittäin pieneksi, silppua korianteri ja pilko tomaatit ronskeiksi paloiksi. Laita kulhoon ripaus sormisuolaa sekä myllystä pippuria. Lisää pilkotut ainekset kulhoon ja purista limestä mehut. Lisää loraus oliiviöljyä, sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan. 

 Eri vahvuisilla chileillä saat potkua salsaan oman makusi mukaan.

  

 

 

 Guacamole

2 avokadoa
1 tomaatti
1/2 nippua korianteria
2 limeä
1 sipuli
  (chiliä)


Halkaise avokadot ja ota kivet talteen. Lusikoi avokadot kulhoon, purista limemehut ja murskaa haarukalla avokado tahnaksi. Pilko sipuli hienoksi ja lisää kulhoon. Halkaise tomaatit ja koverra siemenet pois, pilko pieniksi paloiksi. Hienonna korianteri, laita kaikki kulhoon ja sekoita. Lisää chiliä jos haluat pienen potkun guacamoleen. Muista laittaa avokadon kivet kulhoon, ettei guacamole tummu. Laita jääkaappiin maustumaan.

Kun pilkot yleisesti yrttejä niin annan vinkin, rullaa yrteistä tiivis "sikarirulla". Näin saat tasalaatuista sekä hienoa silppua.





Kommentit